Coton de Tulear
Alle billeder på denne hjemmeside er copyright 2007-2018 ©MM-Foto.
(C)2009-2018

markmøller.dk
markmoeller.dk
Kennel Markmøller's Coton
Molly & Noah er nu de stolte forældre til 3 skønne tæver født d. 3. nov 2009.

Se alle billederne fra hvalpe kuld A

Alle hvalpe er flyttet hjemmefra.

Billeder fra hvalpetræf 4. sep. 2010 med Kuld A findes her.
Hjemmesiden er
opdateret 25-03-2018
Hvalpe kuld A
Nyhed
30-12-2009 (Dag 57):
Så er den sidste hvalp flyttet hjemmefra og Molly bliver forkælet lidt ekstra. Der er lagt nogle af de sidste gruppefotos ind før hvalpene flyttede hjemmefra under hvalpe kuld A Fælles Billeder i bunden af siden.

29-12-2009 (Dag 56):
Så flytter de små pus hjemmefra, og efterlader et stort tomrum. De har i den forløbende uge nydt hinandens selskab og bliver mere og mere kælne, så de heldige familier kan godt se frem til at få en sød og kælen hund. Den sidste uge har budt på nye ture i sneen, hvor det mærkelige hvide nedbør blev undersøgt nøje. Der skal ske noget hele tiden når de er vågne. Vi ønsker alle hvalpene held og lykke fremover.

22-12-2009 (Dag 49):
Så kom ugen hvor alle hvalpekøbere kom på besøg og fik udvalgt deres hvalp. Alle blev så glade for deres lille guldklump. De skal hhv. til Svendborg, Aalborg og Kibæk.
Der sker stadig mere og mere, nu står det næsten kun på mad vi serverer (4 gg dagligt), og alle 3 spiser med stor appetit. Der er ikke så meget ro mere og de sover mindre og mindre. Se mange af de ny livlige billeder. Så kom også dagen hvor de fik lov til at stifte bekendskab med sne'en. Det var sjovt at se Molly prøve at holde styr på 3 hvalpe. Molly fes rundt frem og tilbage.
Nu er der kun en uge til hvalpene flytter ud i nye omgivelser, hvor vi er sikker på de vil få det rigtig godt.

15-12-2009 (Dag 42):
Så er de små hvalpe blevet 6 uger, og nu er der rigtig gang i gaden. Hvalpene er blevet rigtig frække og aktive. De elsker at være uden for kassen, hvor de rigtig kan løbe rundt og lege og slås med hinanden. ALT bliver undersøgt, og det hele foregår i spring, løb eller dans. De er lynhurtige på benene, og bedst som man tror de er et sted, så kommer de løbende i fuld fart. De er blevet meget interesseret i legetøj, og elsker og ruske små bamser, og lege med aviser, som kan komme til at fylde rigtig meget, hvis der bliver hevet i dem.
Når de vågner, står de oppe i kassen og kikker ud over kanten af kassen og vil snakkes med, og have noget at spise. Deres mad er nu kun lidt opblødt i vand, og det går fint. De får mad 4 gange om dagen nu.  De er også gode til at drikke vand. MEN mors mælk er dog stadig nummer 1, selv om det ikke er meget de får ved hende mere Det bliver mest  til en lille hygge tår, når mor siger til. Hun er god til at opdrage på dem/lege med dem. De kan godt lide at fange mors hale, når den svinger, men det syntes mor ikke er sjovt, og får dem hurtig sat på plads.

08-12-2009 (Dag 35):
Så oprendt den store 5 ugers dag. Tænderne er kommet meget længere frem og man kan mærke når de bider i fingrene, av av. De små er også begyndt at få opblødt foder 3 gange dagligt, de smæsker det i sig så det er en ren fryd, og det der ikke bliver spist op af de små tøser tager Molly sig af. Molly ligge tålmodigt og kikker på de bliver færdige, hvorefter hun 'kaster' sig over resterne. Ikke fordi hun sulter, hun rydder blot pænt op efter de små. Selvom det er en meget stor hvalpekasse kan den hurtig blive for lille når der leges og de spæner rundt i kassen. Specielt når Molly kommer på besøg for at besigtige hvalpene og lufte maddepoterne går den vilde skattejagt. Køkken/alrummet bliver også undersøgt i alle hjørne af alle 3 hvalpe. De skøjter som rundt som små Bambi'er på glatis på det glatte klinkegulv.

01-12-2009 (Dag 28):
Så er de små blevet 4 uger. De har fået deres første måltid foder, en stor delikatesse (opblødt blendet hvalpefoder).
Det blev spist med stor velbehag, uden slinger i valsen. De får 1 gang om dagen, men mors mælk er nu stadig det bedste. Molly er også meget interesseret i det  "nye" mad, og kan næsten ikke vente med at hvalpene er færdig med at spise, så hun kan få resterne, selv om det er det samme som hun får, blot hendes er direkte fra pakken.
Vapserne er også begyndt at komme mere ud af deres kasse og går ude på klinkerne. De er blevet meget mere sikre på benene på det glatte gulv og ligner ikke mere Bambi på glatis. De er meget nysgerrige, og vil kikke på alt, og bliver mere og mere modige. De er meget kælne og elsker, hvis vi sætter os på gulvet sammen med dem, så kommer de kravlende og vil snakkes med. De er også begyndt at blive lidt mere vilde, når de leger, og mor Molly holder øje med det foregår i god ro og orden.

24-11-2009 (Dag 21):
Hvalpene er nu blevet 3 uger og er flyttet over i en større kasse, hvor de rigtig kan få lov til at bruge deres ben. Hvalpene har nu fået plads i køkkenet, hvor vi rigtig kan nyde dem, og de kan blive vænnet til alle dagligdagslyde. De er blevet meget mere sikre på deres ben, og kan gå et længere stykke uden at vælte. De er så småt begyndt at lege med hinanden, og en lille slåskamp, kan det også blive til. De bliver dog hurtig trætte, så efter kort tid vælter de omkuld. De 3 tøser nyder at ligge og putte sammen. De er blevet gode til at gå ud på aviserne og tisse, næsten hver gang. Ellers klarer Molly stadig det meste, af oprydningen efter hvalpene. Alle 3 er begyndt at gø en smule, det lyder rigtig sødt. Det er tydeligt de er begyndt at kunne høre lidt, der er mere reaktion, når de hører vores stemmer.

17-11-2009 (Dag 14):
Tiden går hurtigt, og hvalpene fylder 2 uger idag. Molly må levere fløde, for de vokser hurtigt og tager godt på i vægt. For et par dage siden slog de øjnene op og behøver ikke snuse sig frem til maden mere. De 3 søstre putter sig rigtig tit helt op af hinanden, ja helst oven på hinanden (se billederne). Inden for de næste dage skal de også flyttes i en større 'fødekasse', da de er ved at vokse ud af den lille. Amanda har forsøgt sig som udbryder dronning med hjælp af sine medsøstre (hun måtte stå på Alina for at nå kanten). Ja man kan hvad man vil:-)
Hvalpene har også fået klippet negle for at skåne Molly for de små skarpe kløer. De gør efterhånden også anstand til at ville gå, selvom de for det meste møver sig frem. Hvalpene har også fundet ud af hvordan man går på WC og laver stort (sætter sig i et hjørne og løfter halen).

10-11-2009 (Dag 7):
1 uges fødselsdag og hvalpene bliver mere og mere bedårende, og næserne bliver mere og mere sorte. Vi glæder os også til de slår de små sorte øjne op, de er jo stadig blinde og lugter sig frem til maden. Vægten er oppe på ca. 400 g stykket. Dvs. de ca. har fordoblet deres vægt på 1 uge.
Selv om hvalpene ikke laver andet en og spise og sove og tage på i vægt, så kan man bruge meget lang tid på at betragte dem, og tage dem i sjove situationer. De er begyndt at bevæge sig mere rundt i fødekassen. Molly er ikke i kassen hos sine hvalpe hele tiden, men er meget opmærksom på dem, og forlader dem kun når hun ved de sover. Hun nyder at komme ud og blive nusset og gå en lille tur.
Vi har ansøgt om et kennelnavn, som vi håber bliver godkendt her i november, så det kan komme på hvalpenes stamtavle. Vi har ansøgt om navnet Markmøller´s coton.

06-11-2009 (Dag 3):
Hvalpene trives i bedste velgående og tager fint på i vægt. Vi kan i dag se begyndende pigment på hvalpenes næser. Når de ligger og sover og Molly tager et frikvarter og kommer tilbage kan de lugte mælk, så vågner de op og suger sig fast som små igler. Molly holder et godt øje med dem, der er ingen der bliver forsømt. De kommer i bad hver dag:-)

03-11-2009 (Dag 0):
Så blev spændingen udløst, og Molly har fået 3 velskabte tæver. Den første blev født 3-11-2009 kl. 15.35 og den næste kom hurtig efter ca. 20 min. Den sidste tæve var lidt længe om at komme ud, så vi kontaktede dyrlægen efter 2 timer uden nogen tegn på fødsel. Vi skulle se tiden an, og give hende ro og en luftetur, for at se om det gav noget. Molly vandrede rundt i huset, og kunne ikke finde ro. Vi tog hende i snor og gik rundt ude i haven med hende.

Efter en ½ time var der stadig ikke sket noget. Så vi ringede igen til dyrlægen, og aftalte at vi skulle komme ind på dyrehospitalet i Aalborg. Vi håbede bare hun selv kunne føde de sidste og det ikke skulle ende med et kejsersnit.  Så vi så til vores store overraskelse da vi kom ind i lyset hos dyrlægen at der lå en lille hvalp sammen med Molly i transportkassen. Så hun var kommet til verden på motorvejen på vej til dyrlægen uden vi havde hørt noget.

Hvalpene og Molly blev tjekket godt igennem. Alt var som det skulle være. Dyrlægen sagde at det var nogle store og fine hvalpe hun havde fået.
Molly er en super mor, hun tager sig kærligt af hvalpene.