Coton de Tulear
Alle billeder på denne hjemmeside er copyright 2007-2018 ©MM-Foto.
(C)2009-2018

markmøller.dk
markmoeller.dk
En coton går ind under kategorien selskabshund, og det lever den fuldt op til.
Den føler sig utrolig knyttet til sin flok (familie) og følger den overalt. Da cotonen er en lille race, er det ingen problem at have den med overalt.
Tæver må ifølge FCI racestandard være mellem 3½-5 kg og hanner mellem 4-6 kg. Se mere under FCI Racestandard Coton de Tulear.
En coton elsker sin familie og vil også hurtigt blive gode venner med eventuelle andre husdyr.
Kennel Markmøller's Coton
Hjemmesiden er
opdateret 25-03-2018
Racen...
Nyhed
Det er en sund og stærk race, hvormed man kan gå timelange ture.
De synes utrættelige og ofte er det første, de gør efter hjemkomsten, at tage en bold eller finder sit yndlings legetøj for lige at lege lidt endnu.
Alligevel er det ikke en irriterende livlig hund. Den leger helst med et af de elskede familiemedlemmer, men kan osgå sagtens underholde sig selv.
Coton'en er meget lærenem, og den knytter sig utrolig stærkt til sin familie, og den vil gøre hvad som helst for at gøre dig glad.

Topper og Molly.
Molly og hendes ynglingslegetøj (Kalle Kagerulle).
Pelsen er selvrensende, og den tørrer hurtigt. En snavset pels kan forholdsvis let børstes ud når den er tør, forudsat pelsen er plejet. Så efter lidt børste arbejde har man en flot hvid coton igen. Se mere under [Coton Pels Pleje].
Molly 8 uger med aftegninger på ørerne.
Molly 2 år med hvide ører.
Det er en meget kærlig, trofast, intelligent og legesyg hund. Cotonen er meget let at opdrage og meget lærenem til at lære tricks.
Man kan faktistk godt føre en samtale med en coton. Den forsøger at snakke med, ved at vippe hovedet fra side til side, samtidig med at man snakker med den. Når man først har set dette er man helt solgt.
Racen bliver også kaldt den lille cirkus- eller klovne hund. Racen er også god til agillity, og de elsker det. Det anbefales dog først de starter når de er ca. 1½ år, hvor knogler og muskulatur er fuldt udvokset. (Se slideshow agility i menuen til ventre).

Den er meget social anlagt og egner sig ikke til at være alene hjemme i 9-10 timer dagligt. Det er derfor vigtigt, at man overvejer dette inden man anskaffer sig en coton.

Der er også vigtigt at gøre følgende overvejelser: 

-    Er der tid i hverdagen til at stimulere hunden og give den de daglige lufteture.
-    Hvad gør man med hunden når familien skal på ferie.
-    Hvem skal tage sig af pelsplejen 2-3 gange om ugen, de næste 12-14 år.

Det er MEGET vigtigt at have dette med i sine overvejelser, inden man vælger en coton.
Det er efter min bedste overbevisning, at pelspleje er en voksenopgave. Der er desværre alt for mange cotoner der bliver klippet ned, p.g.a manglende pelspleje.  Se mere under pelspleje.

En coton er allergivenlig, det er dog ikke alle allergikere som tåler en coton. Derfor er det vigtigt at undersøge dette inden man tager ud og ser hvalpene, for så er man solgt, når man ser de små "bamser". Se mere under Allergi

Cotonen lugter næsten ikke af hund, heller ikke selv om den er våd, og den har ingen fældningsperioder. Det siges den fælder lige så meget som et menneske.
En coton er overvejende hvid. De fødes mange gange med aftegninger, de forsvinder helt eller delvis når den bliver voksen.


Gode råd til førstegangs hvalpekøbere.